Reizen

Waarom een skibril zo belangrijk is

Je hebt op wintersport een skibril nodig. Dit is echt heel belangrijk en als je niet weet waarom, lees dan even door! In dit artikel zullen we je namelijk uitleggen waarom je het gebruik van een skibril op wintersport niet moet onderschatten.

Wat gebeurt er als je er geen draagt?

Het niet dragen van een skibril kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Het is namelijk heel erg slecht voor je ogen. Te veel blootstelling aan het UV licht kan onder andere leiden tot staar of macula degeneratie. Maar je kunt ook op korte duur sneeuwblind worden. Je ogen worden dan rood en zwellen op, eigenlijk zijn ze verbrand door de zon. Je hebt dus een goede bril nodig, maar welke brillen zijn dan goed?

Let er op dat je in ieder geval een bril kiest met de volgende eigenschappen:

  • Onbreekbare glazen. Een bril moet niet kunnen kunnen breken. Dit kan namelijk tot gevolg hebben dat er splinters in je ogen komen.
  • Een goede pasvorm. Als de bril niet goed om je hoofd zit kan er alsnog zonlicht tussendoor komen. Hierdoor kunnen de effecten van te veel uv straling voor de ogen alsnog optreden.
  • Volledige UV bescherming. Je kunt dit vaak aflezen als 100% UV bescherming of een UV 400.
  • Een lens die niet beslaat. Omdat het buiten natuurlijk koud is en binnen warm kan een bril snel beslaan. Veel skibrillen hebben een dubbele wand waardoor dit effect niet ontstaat, zodat je altijd goed zicht hebt.
  • Het liefst neem je ook een bril met verwisselbare glazen. Je gebruikt dan donkere glazen als er veel zon is en lichte (oranje) glazen bij bewolking.

Hopelijk weet je nu goed waarom een skibril zo belangrijk is en zal je hem zeker meenemen op de piste, veel plezier!

Bron: sinner.eu