Een stedenreis in Noordoost-Amerika

Als aan steden in het noordoosten van de Verenigde Staten wordt gedacht, valt steevast de naam van New York City. Logisch, de Big Apple heeft een enorme aantrekkingskracht. Maar wist je dat je in dit deel van Amerika een fantastische rondreis kan maken, zonder dat je daarvoor Times Square en het Empire State Building hoeft te bezoeken? Sterker nog, je vindt hier de meest gastvrije steden van het land. Dit zijn de leukste.

Chicago

Chicago gastvrij? Ja! Chicago is na New York en Los Angeles de grootste stad van het land, maar de inwoners behandelen je alsof je een slapend provinciestadje bezoekt. Terwijl in Europa de ene na de andere documentaire over geweld in de voorsteden van de Windy City komt aanwaaien, daar is het in Downtown Chicago vriendelijkheid troef. Beleefdheid is een groot goed in deze metropool aan Lake Michigan. Daarmee vergeten we bijna de schoonheid en hoogtepunten in Chicago. Letterlijk, want Chicago bezit de mooiste architectuur van het land, met de hoogste wolkenkrabbers. En of je nu van muziek (zowel house, blues als jazz werden hier geboren), cultuur, kunst, shoppen of van zonnen op heerlijke zandstranden houdt, Chicago is the place to be!

Boston

In het uiterste noordoosten van Amerika, in de staat Massachusetts, vind je nog zo’n pareltje. Waar moderne hoogbouw de skyline van Chicago domineert, daar doet je in Boston alles herinneren aan het verleden. Boston heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Verenigde Staten. In 1770 vond hier het startsein plaats voor de Amerikaanse Revolutie. Tijdens de 4 kilometer lange Freedom Trail wandel je langs 16 historische bezienswaardigheden. Als je even genoeg stad hebt gezien, biedt Boston je de mogelijkheid om het water op te gaan. Met de ligging aan de Atlantische Oceaan heb je vanuit de stad zelfs de mogelijkheid om walvissen te spotten, één van de absolute highlights van Boston.

Philadelphia

Philadelphia, waar kennen we dat ook alweer van? Als je tijdens de geschiedenislessen op school hebt opgelet zou je het kunnen kennen van de totstandkoming van de Verenigde Staten. Want net als Boston heeft Philadelphia een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. In 1776 werd in de Independence Hall de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring getekend. Nog steeds wordt dit ieder jaar op 4 juli in het hele land gevierd. Tijdens een bezoek aan deze stad mag ook een bezoek aan het Philadelphia Museum of Art niet ontbreken. Ook als je niet van kunst houdt. Op de trap van dit museum, met haar 72 treden, vond namelijk de bekendste scène uit de film Rocky plaats. Klim naar de top, steek je armen in de lucht en voel je eventjes Sylvester Stallone.

Toronto

Nee, dit is geen foutje. We weten heel goed dat Toronto in Canada ligt. Een rondreis in het noordoosten van Amerika is niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde Niagara Falls. Je zou dan gek zijn als je dan niet even doorrijdt naar het nabijgelegen Toronto, dat op slechts een uurtje rijden van de grens ligt. Toronto is de grootste stad van Canada en tevens één van de meest leefbare steden ter wereld. De inwoners zijn gelukkig kun je dus wel stellen. En dat stralen ze uit ook. Hoe kan het ook anders als je in zo’n prachtige stad woont. En als het stadsleven ze even teveel wordt, dan stappen ze gewoon op de ferry naar de Toronto Islands, net voor de kust in Lake Ontario. Hebben we je aandacht? Bekijk dan alle bezienswaardigheden in Toronto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *